ADRESGEGEVENS
Houwaard Installatietechniek
Torenstraat 20
2225 EH Katwijk

T 071 40 12 809
E info@houwaard.nl


Houwaard Installatietechniek levert
altijd een snelle service. Daar staan
we om bekend!


Storingen
Elektra
Gas, water of CV installatie
T 071 40 12 809

Zonnepanelen

De werking van zonnepanelen is eigenlijk eenvoudig: zonnecellen vangen licht op en zetten dit om in elektrische energie. Die elektriciteit is gelijkstroom; de omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. De opgewekte elektriciteit kan zo direct in huis worden gebruikt. Als je meer elektriciteit opwekt dan je verbruikt, kun je de overtollige energie terugleveren aan het openbare elektriciteitsnet. Dan loopt je elektriciteitsmeter terug. Je gaat flink besparen op je energiekosten. 

Waar worden zonnepanelen geplaatst? 
Zonnepanelen worden meestal op het dak geplaatst. Dat kan een schuin of plat dak zijn. Bij installatie van de zonnepanelen op een schuin dak is het belangrijk dat de hellingshoek van het dak goed is, zodat het zonnepaneel zoveel mogelijk licht opvangt. Op een plat dak kun je zelf de hellingshoek bepalen doordat de zonnepanelen in een bak (console) worden gezet.  Zonnepanelen kun je ook op de gevel monteren. Houd dan rekening met een 25% lagere opbrengst.

Regelmatig hebben wij ook zeer interessante aanbiedingen in zonnepanelen. Hou dan ook regelmatig deze actiepagina in de gaten.

 

Voor een offerte op maat kunt u contact met ons opnemen.


 

NIEUWS

Klantenvertellen