Installatietechniek Jaap Houwaard

Diensten

ProjectenContact

Elektra

Als allround installateur zijn wij niet alleen gespecialiseerd in de normale elektrotechnische installaties, maar kunt u bij ons ook terecht voor het aanleggen van datanetwerken, domotica installaties en het beveiligen van uw woning of bedrijfspand.

Betrouwbaar van ontwerp tot oplevering

Installatietechniek Jaap Houwaard staat voor betrouwbare elektrotechniek. Onze elektrische installaties zijn ontworpen door deskundigen en geïnstalleerd door specialisten volgens strenge veiligheidsvoorschriften (zoals NEN 1010). Zo bent u verzekerd van een veilige, betrouwbare en energie-efficiënte elektrische installatie. Wij voeren iedere aanpassing uit volgens de allerlaatste voorschriften.

Van ontwerp tot oplevering

Als ervaren partner in elektrotechniek helpen we u altijd aan de beste oplossing op maat: van een extra wandcontactdoos of groepenkast in uw woning of kantoor tot complexe elektrotechnische installaties voor de utiliteitsbouw en industrie. Installatietechniek Jaap Houwaard levert een totaalpakket van de eerste steen en installatie tot en met de volledige oplevering. Bij de invulling gaan we altijd uit van úw wensen. Wat zijn uw behoeften en eisen? Een elektrische installatie is maatwerk!

De nieuwste technieken

Daarnaast zorgen wij voor slimme schakelingen en passen we direct de nieuwste ontwikkelingen op elektrotechnisch gebied toe. Zodat u bespaart op energiekosten of profiteert van meer gebruiksgemak. Door integratie van Domotica bijvoorbeeld kunt u op afstand bedienen en bewaken. Denk hierbij aan aanwezigheidsdetectie, bediening van zonwering en afstemming van verlichting op daglicht.

Groepenkast vervangen montageservice

ABB HAF groepenkast inclusief montage

Maak gebruik van onze montageservice en laat nu voordelig uw groepenkast vervangen. Wij werken uitsluitend met het topmerk ABB Haf  waarbij de hoge kwaliteit en veiligheid van deze groepenkasten de beste garantie zijn voor een betrouwbare eindbeveiliging.

Wij zijn aangesloten bij brancheorganisatie Techniek Nederland, zijn InstallQ erkend en hebben zegelrecht. Dit garandeert een vakkundige montage door onze gediplomeerde monteurs.

Bekijk hier onze aanbieding.

Elektra werkzaamheden verrichten wij voor zowel particulieren als bedrijven. Door ons contactformulier in te vullen, ons te bellen of te whatsappen kunt u geheel vrijblijvend informatie aanvragen over de bovengenoemde werkzaamheden

Gas

Op het gebied van gas verzorgen wij de aanleg, uitbreiding en het onderhoud van gasinstallaties ten behoeve van de Centrale Verwarmingsinstallaties, warmwatervoorzieningen, centrale-, lokale- en heteluchtverwarming en keukenaansluitingen.

Water

Waterleidingen aanleggen is vaak nodig wanneer je van plan bent de badkamer of keuken te verbouwen of wanneer je nieuw sanitair wilt plaatsen. Hier kun je zelf mee aan de slag gaan, maar je kunt het ook uitbesteden aan Installatietechniek Jaap Houwaard.

Lekt of drupt uw keukenkraan? Het constant tikkende geluid en de waterverspilling kunnen begrijpelijk ergernis opwekken. Hoogste tijd om hier wat aan te laten doen! Repareren of vervangen?

Indien u niet geboren bent met twee rechterhanden dan schakelt u ons in, voor het vervangen of repareren van uw keukenkraan. Hiermee haalt u kwaliteit in huis, waardoor u garantie heeft op de installatie en de kraan.

Verwarming

CV

Installatietechniek Jaap Houwaard is de verwarmingsspecialist voor de regio Katwijk. Naast onderhoud en service kunt u ook bij ons terecht voor het monteren van een cv-ketel, combiketel, boiler of zonnecollector. Wij zijn erkend dealer van Remeha en Nefit.

Naast het kopen van een cv-ketel of warmwatertoestel is het ook mogelijk om een toestel bij ons te huren.

Cv-ketel huren

Een nieuwe cv-ketel is een forse investering. Wanneer u dit bedrag niet in één keer wilt uitgeven, dan kunt u een cv-ketel huren. In samenwerking met Abel&co bieden wij aantrekkelijke mogelijkheden om een cv-ketel te huren.

De voordelen van huren

Het grote voordeel van een cv-ketel, combiketel of warmwatertoestel huren is dat u voor een lange periode verzekerd bent van zorgeloos comfort. Bij een eventuele storing staan wij garant voor een snelle afhandeling van het probleem, zonder bijkomende kosten. Service, periodiek onderhoud, materiaalkosten, arbeidskosten en voorrijkosten zijn bij uw lage termijnbedrag inbegrepen.

Installatiekosten meenemen in huur

Wanneer u kiest voor het (gedeeltelijke) meenemen van de installatiekosten in de huur, dan tellen we de maandelijkse toeslag hiervan bij het huurbedrag op.
Wilt u meer weten over het huren van een cv-ketel, neem dan contact met ons op

Warmtepompen

Energie uit de natuur

Een systeem dat werkt volgens een omgekeerde koelkast, kan uw huis duurzaam verwarmen: de warmtepomp. Deze maakt gebruik van warmte uit lucht en bodem(water). In de zomer houdt het warmtepompsysteem uw huis koel.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is in feite een omgekeerde koelkast. In een koelkast wordt warmte onttrokken aan de binnenkant van de koelkast, waardoor de temperatuur daalt in de koelkast. Het apparaat geeft de warmte af aan de lucht buiten het apparaat. Dat is ook te voelen aan de achterkant als de koelkast aanstaat. Als aandrijving voor verwarming in huis doet een warmtepomp ongeveer hetzelfde, alleen onttrekt het systeem dan warmte aan bodem(water) of de buitenlucht. Voor bijvoorbeeld eenbodemwarmtepomp wordt een leiding tot diep onder de grond aangebracht. Door vloeistof rond te pompen, wordt warmte aan de bodem onttrokken.

Een warmtepomp kan de warmte of koude uit drie verschillende bronnen halen:

Lucht: Er wordt warmte onttrokken aan de buitenlucht. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van het water.

Bodem: De bovenste laag van de aarde wordt verwarmd door de zon. Door middel van leidingen onder de grond wordt deze warmte van de bodem opgenomen en gebruikt voor comfortverhoging binnen de woning

Grondwater: Het grondwater wordt omhoog gepompt. De warmte wordt uit het water gehaald en het afgekoelde water wordt teruggepompt.

Voor bestaande bouw is eigenlijk alleen een lucht-water warmtepomp geschikt. Tenzij u een grondige renovatie in de planning hebt. De bodem gekoppelde warmtepomp is uitermate interessant voor nieuwbouw en utiliteitsbouw.

Een warmtepomp haalt tot 75% van de benodigde warmte voor een woning , gratis uit de bodem, de lucht of het grondwater. De overige 25% gaat op aan elektriciteit om de pomp te laten werken. Zo krijg je voor een kwartje een euro aan warmte. Deze opbrengst wordt ook wel COP (Coëfficiënt Of Performance) genoemd. Het geeft de verhouding aan tussen de hoeveelheid warmte die de warmtepomp afgeeft en de hoeveelheid energie die de installatie nodig heeft om te pompen en dergelijke. Bij een COP van vier geeft de warmtepomp vier maal meer warmte af dan het nodig heeft.

Koeling

De warmtepomp kan niet alleen gebruikt worden voor het verwarmen van tapwater of woning, maar in de zomer ook voor koeling. Het principe van de warmtepomp waarbij warmte aan de omgeving wordt onttrokken wordt hierbij omgekeerd. In de zomer wordt het koude grondwater gebruikt om te koelen. Zo heeft u optimaal wooncomfort en is een extra investering in airconditioning niet nodig!

Service en Onderhoud

Installatietechniek Jaap Houwaard heeft een uniek serviceplan (ontwikkeld door Abel & Co) voor uw CV-ketel, boiler en bijvoorbeeld ventilatiesysteem. Al vanaf € 12,25 per maand bent u verzekerd van vakkundig onderhoud & service aan uw cv-ketel. Met als resultaat altijd goed functionerende apparatuur. Ook voor andere CV- en warmwaterapparatuur kunt u bij ons terecht!

Meer weten over deze service-abonnementen? Vul het contactformulier in, bel met 071-4012809 Keuze 3 of klik hier

Sanitair

Alles voor uw nieuwe badkamer, douche of toilet

Wilt u uw badkamer, douche of toilet renoveren? Installatietechniek Jaap Houwaard regelt alles voor u. Van het vervangen of verleggen van de leidingen en het aansluiten van het sanitair tot eventueel het tegelwerk. Het enige wat u hoeft te doen, is in de showroom het sanitair van uw smaak uit te kiezen. Wij zorgen dat het op tijd wordt geleverd én vakkundig geïnstalleerd. Uiteraard bespreken we eerst uw wensen, denken we mee over een praktische indeling en krijgt u een heldere offerte met alle kosten. Zo kunt u straks volop genieten van uw nieuwe badkamer, zonder vervelende verrassingen achteraf.

 Levensloopbestendig wonen

Wilt u uw huis zó inrichten dat u er levenslang kunt blijven wonen? Of uw woning aanpassen voor een mindervalide? Wij denken graag met u mee over praktische oplossingen, bijvoorbeeld een badkamer op de begane grond, een verhoogd toilet, een steunbeugel of douchezitje.

 Meer weten?

Wilt u meer weten over de renovatie van uw badkamer of toilet?

Of over de mogelijkheden van levensloopbestendig wonen?

Neem gerust contact met ons op.

Keukeninstallaties

Onmisbaar in huis is de keuken. Koken, afwassen en vaak ook eten. Een nieuwe keuken uitzoeken betekent niet alleen nieuwe kastjes plaatsen, maar vaak ook de volledige elektra en afwatering opnieuw installeren of verleggen. Installatietechniek Jaap Houwaard is al 40 jaar specialist en zorgt dat alle leidingen in uw keuken naadloos aansluiten op het energienetwerk en riool.

Gaat u duurzaam koken en kiest u voor een elektrisch fornuis met oven dan kan het zijn dat er een groep in uw meterkast bij geplaatst moet worden. En wordt de nieuwe vaatwasser op een andere plek gemonteerd dan zal ook water toe- en afvoer goed geregeld moeten worden. Datzelfde geldt voor de wasmachine, nieuwe quooker of gasaansluitingen.

Onze monteurs zijn allemaal gecertificeerd en werken volgens een vooropgestelde bouwtekening de werkzaamheden af. Daarop staat de exacte keukenopstelling waarop ook de nieuwe water en/of gasaansluitingen staan aangegeven. Wij lezen die bouwtekeningen net zo gemakkelijk als u een krant leest. Wij weten wat ons te doen staat om snel en betrouwbaar op te leveren. Dat zorgt voor rust bij u als klant.

Wilt u in de huidige keuken zaken aanpassen, dan denken wij uiteraard graag met u mee voor de juiste oplossing. Er is vaak meer mogelijk dan u in eerste instantie denkt. Een verplaatsing van radiator of spoelbak? Geef aan wat uw wensen zijn en wij geven eerlijk advies over de mogelijkheden. Wij gaan ervanuit dat voor elke vraag een antwoord of oplossing is te vinden.

Wij geven kwaliteit en service zoals u dat mag verwachten.

Mechanische Ventilatie

Mechanische ventilatie vormt, door natuurlijke toevoer en mechanische afvoer van lucht, de basis voor een optimaal binnenklimaat door continue luchtverversing. Met de toevoeging van vraag gestuurde ventilatie wordt er automatisch geventileerd op basis van CO2, en/of vocht en aanwezigheid. Dit levert een hoge mate van comfort op.

De stille en energiezuinige gelijkstroommotoren van de ventilatie-units bieden een laag elektra verbruik met ruim 16% besparing per jaar ten opzichte van wisselstroommotoren en slijten minder. Daarnaast leveren de vrij in te stellen toerentallen op de midden en hoog stand een lager energieverbruik op.

Het uitgebreide assortiment aan mechanische ventilatie-units met de nieuwste technieken maakt het mogelijk de units toe te passen in combinatie met een centraal lucht verdeelsysteem.

Waarom een mechanische ventilatie box vervangen?

Een gemiddeld mechanisch ventilatiesysteem gaat 15 jaar mee. Ondanks de vrij lange levensduur zal het energieverbruik in de loop der jaren flink toenemen.

Ter vergelijking: een oude ventilatie box verbruikt tot wel 80% meer energie, dit is meer dan het jaarlijkse verbruik van een koelkast, vriezer en magnetron bij elkaar. De investering in een nieuwe ventilatie box is dan ook snel terugverdiend. Daarnaast zal de werking van de ventilatie box een stuk minder goed zijn en dat is een gevaar voor uw binnenklimaat. U zult zelfs merken dat de oude ventilatie box meer lawaai begint te maken wat erg storend kan zijn voor uw nachtrust.

Klik hier voor onze Aanbieding Mechanische Ventilatie Systeem

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Rioleringen

Een riolering aanleggen is een taak die het beste uitgevoerd kan worden door een gespecialiseerd rioleringsbedrijf. Zo weet u zeker dat er geen fouten worden gemaakt bij de constructie. Wanneer de riolering op de juiste wijze is aangelegd, verloopt de doorstroming van het afvalwater optimaal. Dit is van belang, aangezien een probleem met de doorstroming tot verstoppingen en rioolstank kan leiden.

Zonnepanelen

Zonnepanelen op je dak is een geweldig product. Elektriciteit in je woning door de zon. Maar het is ook een flinke investering. Een investering waar je lang plezier van wilt hebben. Maar je wilt ook zeker weten dat je de goede keuze hebt gemaakt. Daarom vinden wij goed advies zeer belangrijk.

 

 • Is je dak geschikt voor zonnepanelen?
 • Wat moet er allemaal gebeuren in de meterkast?
 • Welke type zonnepanelen en omvormers zijn er?
 • Wat is de beste keuze gezien je budget?
 • Hoe vraag je de btw terug?

Zonneboilers

Een zonneboiler vraagt om goed advies

Een zonneboiler is een geweldig product. Water verwarmt door de zon. Maar het is ook een flinke investering. Een investering waar je lang plezier van wilt hebben. Maar je wilt ook zeker weten dat je de goede keuze hebt gemaakt. Daarom vinden wij goed advies zeer belangrijk.

 

 • Is je dak wel geschikt?
 • Is een zonneboiler wel de juiste keuze voor jouw specifieke geval?
 • Is er ruimte in de woning voor een boilervat?
 • Wat voor type past het beste bij je gezinssituatie?
 • Wil je ook je wasmachine erop aansluiten?
 • Hoe zit het met subsidies?

Kortom, er zijn nogal wat mogelijkheden en vragen. Vraag daarom goed advies. Uiteindelijk wil je een goed werkende installatie met maximaal rendement.

Dakgoten

Dakgoten

Databekabeling

Wilt u een stabiel en snel bedrijfs- of thuisnetwerk laten aanleggen? Voldoende tv-, internet- en telefonieaansluitingen, bestanden en printers delen tussen apparaten én overal een goede draadloos / WIFI dekking. Praktische zaken waar u dagelijks mee te maken heeft. Erg vervelend als het allemaal niet goed werkt en het probleem binnenshuis blijkt te zitten. Wij zorgen voor de aanleg of herstel van een goedkoop, stabiel en snel thuisnetwerk.

Bedrijfs- of thuisnetwerk laten aanleggen

Wij voeren onder andere de volgende werkzaamheden uit;

 • Trekken (aanleggen) van nieuwe internet, tv of telefoonkabels (databekabeling)
 • Vervangen of repareren van bestaande internet, tv of telefoonkabels (databekabeling)
 • Monteren, repareren of vervangen van internet, tv of telefoonaansluitingen
 • Testen en labelen van internet, tv of telefoonkabels (datakabels)
 • Plaatsen van kabelgoten en wandgoten.
 • Installeren en instellen van (draadloze) apparaten
 • Verzorgen van een goede dekking van WIFI / draadloos internet
 • Het plaatsen en instellen van verdeelpunten zoals een Switch

Net zoals een deskundige monteur, een goede afwerking en goed gereedschap belangrijk zijn is ook de kwaliteit van de materialen van groot belang. Goed afgeschermde databekabeling voorkomt storingen (instraling van masten) van buitenaf. Wij maken uitsluitend gebruik van materialen van hoge kwaliteit, zodat we er zeker van zijn dat u zorgeloos gebruik kunt maken van uw bedrijfs- of thuisnetwerk.

Voor klanten die een bedrijfs- of thuisnetwerk laten aanleggen is niet alleen de werking maar ook de afwerking van groot belang. Zo kunnen wij in veel gevallen databekabeling aanleggen door bestaande leidingen of onder de grond. Daar waar nodig, plaatsen wij wandgoten en kabelgoten. De databekabeling word afgewerkt op de juiste stekker of wandcontactdoos. Aan het eind testen wij het gehele systeem op de werking ervan.

Camera beveiliging

Wanneer je jouw huis of bedrijf wilt beveiligen, ben je bij Installatietechniek Jaap Houwaard aan het juiste adres. Er zijn veel manieren om jouw huis en bedrijf te beveiligen tegen ongenode gasten. Denk bijvoorbeeld aan een camerabeveiliging installatie. Vaak schrikt alleen de aanwezigheid van een beveiligingscamera de inbrekers al af.

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden voor het beveiligen van jouw huis of bedrijf enorm breed. Denk maar eens aan de camerabeveiliging waar je gemakkelijk met de mobiele telefoon of tablet contact heb met het camerasysteem in en om jouw huis of bedrijf.

De belangrijkste redenen voor het aanschaffen van een camerasysteem zijn voornamelijk:

 • Preventie: Bewakingscamera’s schrikken af
 • Registratie: Ze verzamelen bewijsmateriaal
 • Controle: je ziet de beelden van jouw camerasysteem

Welk beveiligingscamera systeem kies ik?

beveiligingscamera’s zijn er in heel veel soorten en maten. Voor iedere situatie is een passende en betaalbare oplossing. Wij adviseren om eerst een checklist te maken. Wat zoek je precies? Eén enkele camera? Een compleet systeem met meerdere camera’s en beeldschermen? Is het voor binnen of voor buiten? Voor overdag of ’s nachts? Wil je draadloos of bedraad? Met of zonder bewegingsdetectie? Is inzoomen wenselijk? Maakt het systeem deel uit van jouw totale beveiliging?

(Video) Intercomsystemen

Anno 2021 zijn er veel mogelijkheden en keuzes in de wereld van intercomsystemen. Of u nu op zoek bent naar een eenvoudige deurintercom, deurbel met camera of zeer uitgebreid video intercomsysteem, wij leveren een ruim assortiment producten.

Als uitgangspunt leveren wij de standaard intercomsystemen.

Een eenvoudig, maar goed werkend intercomsysteem, uit te breiden met een extra beldrukker en binnentoestel. In de volksmond wordt dit ook vaak een deurtelefoon genoemd.

Intercomsystemen worden veelvuldig toegepast en zijn in 2 groepen in te delen.

De eerste groep is de klassieke audio verbinding waarbij men kan horen, spreken om vervolgens een deur te openen. Belangrijk gegeven is dat men hierbij geen beeld heeft en dus moet vertrouwen op de stem van de bezoeker.

De tweede groep intercomsystemen is het meest toegepaste. Hierbij heeft men naast de audio ook beeld. Zo kunnen we verifiëren wie er voor de deur staat door niet alleen de stem maar ook het beeld te bekijken.

Intercomsystemen kunnen op vele mogelijke manieren worden aangelegd, denk hierbij aan de bestaande bekabeling hergebruiken, nieuwe verbindingen op basis van IP, of draadloze technieken wanneer bekabeling echt geen optie is.

Laadpaal

Op zoek naar een laadpaal?

Bij Installatietechniek Jaap Houwaard vind je voor iedere situatie een passende laadoplossing, zowel zakelijk als particulier. Of je nu een laadpaal wilt aanschaffen, leasen, met interessant verdienmodel of juist als extra service voor klanten zonder daarvoor de lasten te dragen: met Installatietechniek Jaap Houwaard heb je bij jouw huis, bedrijfspand of horecazaak altijd optimale laadfaciliteiten.

Slim, simpel en veilig je elektrische auto opladen

Ben je op zoek naar een laadpaal voor thuis of bij je bedrijfspand? De benodigde hoeveelheid stroom voor jouw laadsituatie is afhankelijk van veel verschillende factoren. Laat de installatie daarom professioneel door ons verzorgen, de installateur met verstand van zaken. Zo krijg je een oplossing die bij jou past. Ook wanneer je zakelijke kilometers wilt verrekenen, beheer wilt uitbesteden of de oplaadpaal aanbiedt als service naar klanten.

Laadpalen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen uit een staand model of een laadpaal aan de muur. Op grote parkeerplaatsen bij openbare ruimten of kantoorgebouwen kun je je elektrische auto vaak opladen aan een paalmodel. In parkeergarages wordt wegens ruimtegebrek eerder gekozen voor een wandmodel. Zowel laadpalen voor thuis als laadpalen in publieke ruimtes zijn leverbaar in staande modellen én wandmodellen. Welke variant het beste bij jouw situatie past is afhankelijk van verschillende factoren. We snappen dat je zelf door de bomen het bos niet meer ziet en helpen je graag met kiezen!

   

  Adresgegevens

  Torenstraat 20
  2225 EH Katwijk

  Telefoon

  071 40 128 09

  Email

  info@houwaard.nl